Vény értelmezése

Nem értek semmit a vényemből, így hogy adom meg az adatokat?

Igen tudjuk, hogy elsőre rémisztőnek tűnnek azok a fura számok és rövidítések, de hidd el, semmi ördöngősség nincs azon a vényen, amit ne értenél meg. Nézd meg a „Hogyan értelmezzünk egy szemviszgálati vényt” videónkat!

Mit jelent a PD?

PD, vagyis Pupilary Distance angolul, a 2 pupillád középpontjától mért közti távolságot jelenti mm-ben megadva. Általában a PD minden vényen megtalálható. Ha nem tudod a PD méreted, magad is le tudod mérni. Magad is megmérheted egy tükör és egy PD vonalzó segítségével. Helyezd a PD vonalzót mm-el felfele, a jobb pupillád közepétől a bal pupillád közepéig. Ismételd meg a mérést, hogy biztos adatot kapjál, 1-1 mm is sokat számít. Az átlag PD 57 és 65 cm között van.További információért nézd meg a „Hogyan mérjük meg a PD távolságot? videónkat.

Kontaktlencsét használok, és kontaktológiai vizsgálati papírom van, ha szemüveget szeretnék rendelni, használjam ezeket az adatokat?

Sajnos a kontaktológiai és a szemüvegre felírt vény eltérő adatokat tartalmazhat, ami problémát okozhat szemeid egészségében. Azt tanácsoljuk, mindenképpen látogass el egy szemorvoshoz vagy optometristához, aki szemüvegviselére fog tudni adni szemviszgálati vényt.

Cilinderes a szemem, ilyen lencsét is tudok rendelni?

Igen természetesen, a lencseválasztás menüpontban ki tudod választani a cilindered mértékét mindkét szemedre a gördítősáv segítségével.

Prizmás lencsére van szükségem, tudok rendelni?

Igen, a lencseválasztás menüpontban van rá mód a prizma hozzáadása-ra.

Milyen lencséket tesz a szemüvegekbe az Internetoptika.hu?

A lencséket közvetlenül a gyártótól rendeljük, melyek széles termékkínálatot adnak. A normál lencsék többsége CR39 és polikarbonát műanyag lencsék. Prémium lencséinket megtalálod a Lencseválasztás menüpont alatt.

Mit kell tudni, ha  a Bifokáis és Progresszív lencsét rendelek?

Általánosságban véve a lencse magasságának 60%-át távollátásra, az alsó 40% tartományt olvasásra lehet ebben az esetben használni. Ebben az esetben egy szemüveg 2 féle látáskorrekciót ad egyszerre, attól függően, hogy a viselője a fenti ill. a lenti tartományba irányítja a szemét.

Lehet e lencsét rendelni csak önmagában?

Sajnáljuk, de nem lehet csak lencsét rendelni önmagában.